1. Naslovnica
  2. Objave, najave , natječaji

Objave - priopćenja


Stručni skup "Primjena atmosferskih modela u zaštiti okoliša i ljudi"

DHMZ, 24. 11. 2014. - Stručni skup "Primjena atmosferskih modela u zaštiti okoliša i ljudi" u organizaciji Hrvatskog meteorološkog društva (HMD) te pod pokroviteljstvom i u suorganizaciji DHMZ-a održat će se 27.11.2014. u KRAŠ auditoriumu (Ravnice 48, Zagreb) s početkom u 8.30 h.

Skup će biti podijeljen u dvije cjeline: U prvoj pod nazivom Tehnički i znanstveni izazovi bit će predstavljeni tehnički i znanstveni izazovi u proizvodnji meteorološke informacije uz korištenje numeričkih modela u javnim i znanstvenim institucijama i privatnim tvrtkama u Republici Hrvatskoj.

Druga cjelina Primjena u gospodarstvu i zaštiti ljudi i imovine predstavit će iskustava korisnika numeričkih modela u meteorološkim, klimatološkim, ekološkim i ostalim primjenama s posebnim naglaskom na nužnost otvorene i trajne komunikacije između meteorologa i korisnika meteorološke informacije.

Neki od ciljeva ovog skupa su, na temelju iskustva korisnika, utvrditi operativnu, istraživačku i studijsku svrhu numeričkih modela u primjeni, kakva je korisnost modela u stručnom i ekonomskom smislu te kakva su očekivanja korisnika u napretku kvalitete podataka i razvoju novih produkata. Ciljevi će također biti usmjereni i na iskustva modelara u radu s modelom te na ljudske i računalne resurse nužne za izradu modela.

Uz DHMZ, pokrovitelji ovog skupa su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Hrvatska elektroprivreda (HEP).

Ukoliko želite prisustvovati skupu, molimo da se prijavite putem e-pošte na skup@meteohmd.hr ili pozivom na telefonski broj 01/6259-218.