Biometeorološka prognoza


Hrvatska
16.01.2019.
Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti uglavnom povoljne. Ni meteoropati niti kronični bolesnici neće imati veće tegobe uzrokovane vremenom, a raspoloženje bi im mogla kvariti povećana niska naoblaka na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru u drugom dijelu dana. Ipak valja napomenuti na moguć nepovoljan utjecaj hladnog vala na zdravlje srčanih i plućnih bolesnika mjestimično na krajnjem jugu zemlje.
Hrvatska
17.01.2019.
Približavanjem atmosferske fronte sa sjeverozapada će se pogoršavati biometeorološke prilike, najprije u najzapadnijim krajevima, Lici i Gorskom kotaru. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje i slabe koncentracije, a veće poteškoće su moguće kod bolesnika od krvožilnih bolesti, astme, bronhitisa i reume.
Hrvatska
18.01.2019.
U većem će dijelu zemlje biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne tijekom prijelaza atmosferske fronte. Nesanica, glavobolja, razdražljivosti i loše raspoloženje moguće su kod meteoropata, a malo veće tegobe kod plućnih i srčanih bolesnika, te reumatičara.
Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".