Biometeorološka prognoza


Hrvatska
24.03.2019.
Većini će ljudi povoljne biometeorološke prilike omogućiti dobar san i odmor noću, te doprinositi dobrom raspoloženju danju. I dalje će kroničnim bolesnicima olakšavati podnošenje njihovih bolesti. Boravak na otvorenom sredinom dana bi mogao svima biti ugodan u unutrašnjosti Hrvatske, a uz zaštitu od bure i na Jadranu.
Hrvatska
25.03.2019.
Povoljne biometeorološke prilike će se zadržati samo na krajnjem jugu Hrvatske. U ostalim područjima će se u drugom dijelu dana biometeorološke prilike pogoršati. Pogoršanje bi moglo uzrokovati nesanicu i loše raspoloženje kod meteoropata, te nešto veće tegobe astmatičarima, reumatičarima i srčanim bolesnicima.
Hrvatska
26.03.2019.
U većem će dijelu Hrvatske biometeorološke prilike biti nepovoljne, a na krajnjem jugu razmjerno nepovoljne. Veće tegobe nego prethodnog dana će zbog toga osjećati osobito kronični bolesnici od plućnih i krvožilnih bolesti, te reumatičari. Kod meteoropata je i dalje moguća nesanica i loše raspoloženje.
Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".