Prognoza po regijama za 29.05.2020.


Prognoza za 29.05.2020.


Istočna Hrvatska
Promjenljivo uz povremenu kišu ili pljuskove, češće u Posavini. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, ponegdje na udare i jak. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 19 °C.
Središnja Hrvatska
Promjenljivo oblačno mjestimice uz kišu ili pokoji pljusak, uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje na udare i jak. Najviša dnevna temperaura zraka između 17 i 20 °C.
Gorski kotar i Lika
Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu ili lokalne pljuskove, osobito od sredine dana. Vjetar slab, popodne i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 17 °C.
Istra
Djelomično sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice povećana naoblaka uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pokoji pljusak. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje pojačana bura, a sredinom dana i poslijepodne će prolazno oslabjeti i mjestimice okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. More će biti malo, ponegdje do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 20 do 22 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Istri lokalno mogući kratkotrajni poslijepodnevni pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjerena bura, podno Velebita mjestimice i vrlo jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 24 °C.
Dalmacija
Djelomice sunčano. Popodne i navečer mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom, uglavnom uz obalu južne Dalmacije. Slaba do umjerena bura će okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 24 °C.